Najlepšie miesta sveta na návštevu na každý mesiac v roku

Pohľad na letisko a cestovné kufre.
7 marca 2024

Už ste niekedy balili kufre, plní nadšenia, len aby ste zistili, že vaša vysnívaná destinácia práve prežíva obdobie monzúnov alebo hurikánov? Alebo ešte horšie, obdobie preplnené turistami, kde ani nevidíte atrakciu, pre ktorú ste prišli?

Zažili ste niečo také počas posledných rokov? Nuž, nebojte sa, milovníci cestovania! Tento sprievodca je vaším pasom k vyhnutiu sa týmto cestovateľským nešťastiam, zabezpečujúc, že budete vedieť, ktoré sú najlepšie miesta na svete na návštevu v ten najlepší čas.

A nezameriavajme sa len na tie očividné voľby! Všetci vieme, že Eiffelova veža, Grand Canyon a Národný park Banff sú skvelé tipy na dovolenku. Mohli by ste tiež stráviť svoje prázdniny na súkromnom ostrove, robiť výlety loďou, ale to nie je dôvod, prečo sme tu, že?

Nebojte sa, ste na správnom mieste! Pripútajte sa (alebo skôr, zapnite si bezpečnostné pásy) a ponorte sa do sveta strategickej cestovateľskej plánovania, kde je časovanie všetko. Chystáme sa prejsť najlepšie miesta na cestovanie podľa mesiaca!

Žena stojaca pred Tádž Mahalom.

Obsah publikácie:

Január: India & Spojené arabské emiráty

India: Sviatočný začiatok roka

Prečo je január najlepším časom na dovolenku v Indii? Predstavte si, že unikáte zimnej šedi a ocitnete sa na živom, farebnom festivale v púšti Rajasthan alebo sa opaľujete na príjemnom slnku na panenských plážach pri Indickom oceáne.

India je považovaná za jedno z najlepších miest sveta na návštevu z dobrého dôvodu. Po chladných zimných mesiacoch je to ako ranný dúšok kávy – absolútne dokonalé!

Nie je to len jedno z najlepších miest na návštevu v januári; je to kaleidoskop zážitkov. Od majestátneho Dňa republiky v Dillí po pokojné stojaté vody v Kerali, India ponúka úžasný štart do vášho roku.

Dubaj: Raj nakupovania v púšti

Dubaj je nepochybne jedným z najlepších miest na návštevu na svete. Obzvlášť v januári je to vrchol prepychu, mínus páliace teplo. Je to sezóna Dubajského nákupného festivalu, kde sa v obchodoch môžete vyšantiť až do úplného vyčerpania a stále budete chcieť viac.

Mesto sa premení na živú nástenku Pinterestu plnú futuristických architektúr, luxusných nákupných zážitkov a kultúrnych hotspotov. Je to zmes tradičného a moderného, čo ho robí jedným z najlepších miest sveta na návštevu v januári.

Japonská svätyňa s horou Fudži v pozadí.

Február: Objatie zimnej krajiny Japonska

Japonsko je široko uznávané ako jedno z najlepších miest na návštevu na svete. Či už vás láka pokojná krása snehom pokrytých krajín alebo teplo tradičných horúcich prameňov, vo februári Japonsko ponúka nezabudnuteľný zimný únik.

Najlepšie miesta na návštevu vo februári v Japonsku:

  • Sapporo Festival Snehu: Jeden z najznámejších zimných festivalov na svete, ktorý premení mesto na zázračnú krajinu ľadových a snehových sôch. Svedok tvorivosti a umenia, ktoré definujú toto očarujúce podujatie.
  • Hakuba: Raj pre nadšencov zimných športov. Hakuba je jednou z najlepších lyžiarskych destinácií v Japonsku, ponúkajúca svetové svahy a práškový sneh.
  • Jigokudani Monkey Park: Pozorujte slávne snežné opice, ako sa kúpu v prírodných horúcich prameňoch, ikonický obraz jedinečných interakcií s divokou prírodou Japonska.

Ďalšie tipy:

  • Vychutnajte si japonskú tradíciu užívania si horúcich prameňov, obzvlášť lákavú počas chladných mesiacov. Onseny (horúce pramene) sú roztrúsené po celej krajine a ponúkajú relaxačný únik.
  • Nie je žiadnym tajomstvom, že Japonsko je jedným z najlepších miest na svete na návštevu kvôli svojej kuchyni. Doprajte si zimné delikatesy ako horúci ramen, nabe (horúci hrniec) a sezónne morské plody, ktoré sú stálicami japonskej kuchyne, aby vás zohriali zvnútra.
Čítajte viac:  Aký je najmenej používaný jazyk na svete?

Sagrada Familia v Barcelone.

Najlepšie krajiny na cestovanie v marci: Výbuch jari v Španielsku

Kam cestovať v marci? Prechádzajúc najlepšie miesta na cestovanie podľa mesiaca, nemôžeme vynechať Španielsko!

Dovolenka v Španielsku je živou oslavou príchodu jari zvýraznenou festivalmi, rozkvitajúcimi krajinami a prebúdzajúcou sa energiou krajiny.

Najlepšie miesta na návštevu v marci v Španielsku:

  • Valencia pre Las Fallas: Zažite predstavenie v Las Fallas, kde mesto žiari ohňostrojmi, sprievodmi a pálením ninots (veľkých bábok) v jedinečnom kultúrnom festivale.
  • Andalúzia: Navštívte juh, aby ste boli svedkami rozkvitajúcich pomarančových hájov, preskúmali majestátnu maurskú architektúru v Seville, Granade a Córdobe a užili si prvé náznaky jari.
  • Barcelona: Preskúmajte architektonické divy Antoniho Gaudího, vrátane Sagrada Familia a Parku Güell, s miernejším počasím a menšími davy.

Ďalšie tipy:

  • Zúčastnite sa na tradičných jarných festivaloch, ktoré ponúkajú nahliadnutie do bohatej kultúry Španielska.
  • Vychutnajte si sezónne jedlá ako calçots (grilované jarné cibule) v Katalánsku a užite si začiatok sezóny jedál pod holým nebom po celej krajine.

Jarné tulipány pred veterným mlynom.

Apríl: Rozkvitnuté tulipánové polia v Holandsku

Ktoré sú najlepšie krajiny na cestovanie v apríli? Apríl v Holandsku je na jar výbuchom farieb, kde tulipány a ďalšie jarné kvety rozkvitajú po celej krajine a iste sa vám budú páčiť.

Táto malá, no veselá krajina ožíva sľubom nových začiatkov, čo robí apríl ideálnym časom na preskúmanie jej prírodných krás a rušných miest.

Najlepšie miesta na návštevu v apríli:

  • Keukenhof Gardens: Často označované ako Záhrada Európy. Keukenhof je jednou z najväčších kvetinových záhrad na svete, kde milióny tulipánov ukazujú svoje ohromujúce farby.
  • Amsterdam: Vychutnajte si plavbu po kanáloch, aby ste videli mesto z jeho ikonických vodných kanálov, navštívte Dom Anny Frankovej a užite si živú atmosféru Amsterdamu, ako víta jar.
  • Bollenstreek (Kvetinový pás): Tento región medzi Haarlemom a Leidenom je srdcom tulipánovej krajiny. Požičajte si bicykel a prejdite sa po poliach, ktoré sú v plameňoch farieb.

Ďalšie tipy:

  • Zúčastnite sa na oslavách Dňa kráľa (Koningsdag) 27. apríla, keď celá krajina oblieka oranžové oblečenie a ulice sa naplnia párty, blšími trhmi a radostnými oslavami.
  • Ochutnajte sezónu s tradičným holandským sleďom alebo si doprajte stroopwafel od pouličného predajcu ako sladkú pochúťku.

Talianska ulica pri západe slnka.

Máj: Taliansko ako predohra k letu

Máj je magickým časom na návštevu Talianska, keď krajina otriasa posledným chladom zimy a víta teplo a vitalitu blížiaceho sa leta.

S príjemnými teplotami, rozkvitajúcimi krajinami a kalendárom plným kultúrnych udalostí je Taliansko v máji radosťou pre cestovateľov.

Najlepšie miesta na návštevu v máji:

  • Florencia: Preskúmajte kolísku renesancie s návštevami Uffizi Galérie a Michelangelovho Davida. Užite si toskánsky vidiek v plnom rozkvete na výlete do regiónu Chianti.
  • Rím: Prejdite sa históriou v Koloseu, Rímskom fóre a Vatikáne a užite si umelecké galérie. Májové mierne počasie je perfektné na preskúmanie rímskych vonkajších ruin a užívanie si mnohých námestí.
  • Cinque Terre: Užite si scenické turistické trasy spájajúce päť malebných dedín Cinque Terre pozdĺž ligurského pobrežia, kde stredomorská jar ponúka dychberúce výhľady. Sú to jedny z najznámejších prírodných trás v Európe!

Ďalšie tipy:

  • Zapojte sa do živého talianskeho jedálneho kultúrneho dedičstva navštívením miestnych trhov, ako je Campo de’ Fiori v Ríme alebo Rialto v Benátkach, aby ste ochutnali čerstvé, sezónne produkty.
  • Zúčastnite sa na tradičnom jarnom festivale, ako je Infiorata, kde ulice pokrývajú kvety v komplikovaných dizajnoch, oslavované v rôznych mestách po celom Taliansku.

Fjordy na severe Islandu.

Najlepšie krajiny na návštevu v júni: Polnočné slnko a majestátna príroda Islandu

Náš zoznam najlepších miest na cestovanie podľa mesiaca by nebol úplný bez Islandu. A práve v júni, keď sa deň nikdy úplne neskončí a slnko len mierne klesne pod obzor predtým, ako znova vystúpi, vytvárajúc dlhotrvajúce súmraky známe ako polnočné slnko.

Tento prírodný fenomén umožňuje predĺžené dni objavovania, čo ho robí jedným z najlepších miest na svete pre dobrodruhov a milovníkov prírody.

Hoci pozor, nie je to najlepší čas na pozorovanie polárnej žiary!

Najlepšie miesta na návštevu v júni na Islande:

  • Zlatý kruh: Populárna trasa, ktorá zahŕňa Národný park Þingvellir, geotermálnu oblasť Geysir a majestátny vodopád Gullfoss. Predĺžené denné svetlo umožňuje pokojné preskúmanie týchto prírodných divov.
  • Reykjavík: Zažite živú kultúru islandského hlavného mesta pod polnočným slnkom. Užite si vonkajšie kaviarne, hudobné festivaly a výstavy umenia, ktoré využívajú nekonečné dni.
  • Jökulsárlón ľadovcová lagúna: Vyberte sa na juhovýchod, aby ste boli svedkami nadpozemskej krásy ľadovcov plávajúcich v lagúne, nezabudnuteľný pohľad pod nočným slnkom.

Ďalšie tipy:

  • Zúčastnite sa na Secret Solstice Festival, vonkajšom hudobnom festivale v Reykjavíku, ktorý oslavuje polnočné slnko so svetovými hudobnými koncertammi a unikátnymi sprievodnými podujatiami v ľadovcoch a lávových tuneloch.
  • Vyskúšajte tradičnú islandskú kuchyňu, ako je čerstvo ulovené morské plody, jahňacie pokrmy a skyr, druh islandského jogurtu, aby ste sa plne ponorili do miestnej kultúry.

Dve žirafy na africkej savane.

Najlepšie krajiny na cestovanie v júli: Divoká príroda v Keni

Júl označuje začiatok veľkej migrácie v Keni, úchvatného prírodného javu, kedy milióny divých zvierat, ako sú pakone, zebry a gazely, prechádzajú ekosystémom Serengeti-Mara pri hľadaní čerstvých pasienkov.

Čítajte viac:  Thajsko v októbri: Kedy je najlepšie ísť do Thajska?

Je to prvotriedny čas pre milovníkov divokej prírody a fotografov, aby si užili najlepšie národné parky na svete.

Najlepšie miesta na návštevu v júli v Keni:

  • Maasai Mara Národná rezervácia: Centrálny bod veľkej migrácie, Maasai Mara ponúka neprekonateľné príležitosti na pozorovanie divokej prírody, vrátane dramatických riečnych prechodov, ktoré sú synonymom tejto udalosti.
  • Národný park Amboseli: Známy svojimi veľkými stádami slonov a úchvatnými výhľadmi na Mount Kilimanjaro, Amboseli poskytuje iný, ale rovnako odmeňujúci zážitok z divokej prírody.
  • Národný park Lake Nakuru: Známy svojimi populáciami plameniakov a bohatou biodiverzitou, jazero Nakuru je skvelým doplnkom k safari itineráru.

Ďalšie tipy:

  • Zapojte sa do kultúry Maasai, známej svojimi výraznými zvykmi a odevmi. Mnohé safari ponúkajú kultúrne návštevy dedín Maasai, poskytujúce vhľady do ich tradičného spôsobu života.
  • Vyskúšajte miestne kenské jedlá ako nyama choma (grilované mäso), ugali (kukuričná kaša) a sukuma wiki (listová zelenina), ktoré sú základom kenskej diéty.

Pohľad na zahmlené vrcholy Machu Picchu v Peru.

Najlepšie krajiny na cestovanie v auguste: Cesta časom v Peru

August v Peru ponúka perfektné podmienky na trek po ceste Inkov, vedúcej dobrodruhov k starobylému mestu Machu Picchu.

V tomto období sucha bude jasné nebo a najlepšia viditeľnosť, čo robí tento čas ideálnym na preskúmanie úchvatných peruánskych krajín a archeologických pokladov.

Najlepšie miesta na návštevu v auguste:

  • Machu Picchu: Ikona inckého mesta vysoko v Andách. Trek po ceste Inkov ponúka odmenu v podobe cesty cez oblaky a starobylé ruiny pred dosiahnutím tohto divu sveta pri východe slnka.
  • Cusco: Kedysi hlavné mesto Inckej ríše, Cusco je teraz centrom pre návštevníkov smerujúcich do Machu Picchu. Jeho zmesou inckej a koloniálnej architektúry, živé trhy a bohaté kultúrne dedičstvo robia z neho miesto, ktoré musíte navštíviť.
  • Jazero Titicaca: Najvyššie splavné jazero na svete a domov unikátnych plávajúcich ostrovov Uros. Preskúmajte tradičné komunity a dychberúce krajiny.

Ďalšie tipy:

  • Zúčastnite sa na obredi Pachamama, starodávnej andskej tradícii, v ktorej miestni ľudia vzdávajú vďaku Matke Zemi. Tento rituál je obzvlášť významný v auguste, ktorý je považovaný za mesiac Pachamamy.
  • Ochutnajte peruánske kulinárske lahôdky, ako sú ceviche, lomo saltado a cuy (morčacie), tradičné andské jedlo. Bohatá kulinárska scéna Peru je svedectvom jeho rozmanitých kultúr a ingrediencií.

Vtáčí pohľad na ostrov Antipaxos neďaleko Korfu v Grécku.

September: Septembrový výlet do Grécka

September v Grécku ponúka perfektnú rovnováhu medzi teplom leta a pokojom blížiacej sa mimo sezóny.

Ostrovy aj pevnina sa tešia príjemným teplotám, menším davom a zlatým odtieňom skorej jesene, čo robí tento čas idylickým na skúmanie a relaxáciu.

Najlepšie miesta na návštevu v septembri:

  • Santorini: Známe svojimi úchvatnými západmi slnka a slávnymi pamiatkami: bielo omietnuté budovy a sopečné pláže. Krása ostrova je v septembri ľahšie prístupná a máte viac priestoru na užívanie si jeho čara.
  • Kréta: Najväčší grécky ostrov sa môže pochváliť mixom krásnych pláží, starovekých archeologických lokalít a hôr. Navštívte Palác Knossos a prejdite sa Samarijskou roklinou.
  • Rhodos: Známy svojou bohatou históriou, Rhodos ponúka cestu časom so svojím dobre zachovaným stredovekým mestom, starovekými ruinami a Akropolou v Lindose s dychberúcimi výhľadmi.

Ďalšie tipy:

  • Užite si zber hrozna a vinobranie, ktoré sa konajú v rôznych regiónoch, oslavujúce bohatú vinársku tradíciu Grécka.
  • Ochutnajte sezónnu grécku kuchyňu, vrátane čerstvých fíg, hrozna a čerstvých rýb, dokonale doplnené miestnymi vínami alebo ouzom.

Doi Inthanon v Chiang Mai, Thajsko.

Najlepšie krajiny na cestovanie v októbri: Kultúrna mozaika Thajska

Október signalizuje koniec dažďovej sezóny v Thajsku, začínajú chladnejšie teploty a začiatok hlavnej turistickej sezóny.

Je to čas kultúrnych osláv, prírodnej krásy a kulinárskych požitkov, ktorý ponúka cestovateľom hlboký ponor do srdca a duše thajskej kultúry.

Najlepšie miesta na návštevu Thajska v októbri:

  • Bangkok: Hlavné mesto je pulzujúcou metropolou, kde sa stretáva modernosť s tradíciou. Navštívte Veľký palác, Wat Pho a zažite živú scénu pouličného jedla.
  • Chiang Mai: Známe svojimi nádhernými chrámami, bujným vidiekom a festivalom Yi Peng Lantern, ktorý sa zvyčajne koná v novembri, ale prípravy a menšie oslavy začínajú už v októbri.
  • Phuket: Vegetariánsky festival v Phukete je jedinečnou kultúrnou udalosťou, ktorá zahŕňa pouličné procesy, obrady a vegetariánske hostiny, zakorenené v čínskom dedičstve ostrova.

Ďalšie tipy, aby to bolo jedno z najlepších miest sveta na návštevu:

  • Zúčastnite sa na Vegetariánskom festivale v Phukete, kde môžete zažiť jeho duchovné obrady, vrátane rituálov a aktov oddanosti účastníkov.
  • Vychutnajte si renomované thajské pouličné jedlo, kde chladnejšie večery v októbri sú perfektné na vonkajšie stravovanie. Skúste jedlá ako pad Thai, som tam (papájový šalát) a mango sticky rice.

Ulica v Havane na Kube s farebnými autami zaparkovanými v blízkosti budov.

Najlepšie krajiny na cestovanie v novembri: Kuba

Kam cestovať v novembri? November na Kube je oknom do duše ostrova, kedy je veľmi príjemná klíma a rovnako aj obyvatelia.

Tento mesiac ponúka mnoho kultúrnych podujatí a hudobných festivalov až po začiatok obdobia sucha, čo robí tento čas ideálnym na skúmanie a objavovanie.

Čítajte viac:  Vianočné darčeky pre rodičov a ďalších: prekladač reči Vasco Translator

Najlepšie miesta na návštevu Kuby v novembri:

  • Havana: Srdce kubánskej kultúry, Havana v novembri ožíva Havana Jazz Festivalom s bohatým hudobným dedičstvom. Blúďte po Starej Havane (Habana Vieja), mieste svetového dedičstva UNESCO, aby ste videli jeho koloniálnu architektúru a vintage autá.
  • Trinidad: Dokonale zachované španielske koloniálne osídlenie, kde sa zdá, že čas stojí na mieste. Preskúmajte jeho kamenné uličky, navštívte Museo Romántico alebo si užite živú hudbu v Casa de la Musica.
  • Údolie Viñales: Známe svojou úchvatnou krasovou krajinou a tabakovými farmami, Viñales ponúka pohľad do vidieckeho kubánskeho života. Vyberte sa na jazdu na koni alebo na prehliadku jaskyne, aby ste plne ocenili krásu tejto oblasti.

Ďalšie tipy, prečo je to jedno z najlepších miest sveta na návštevu:

  • Zažite radosť z kubánskej hudby a tanca, neoddeliteľných súčastí každodenného života. Salsa tu nie je len tanec; je to spôsob života, takže zvážte lekciu tanca alebo jednoducho si užite rytmy v miestnom podniku.
  • Ochutnajte tradičnú kubánsku kuchyňu, ktorá mieša španielske, africké a karibské chute. Skúste jedlá ako ropa vieja (trhané hovädzie), congrí (ryža a čierne fazule) a na zdravie si dajte mojito alebo Cuba Libre.

Pyramídy v Gíze v Egypte.

Najlepšie krajiny na cestovanie v decembri: Egypt

Zaujíma vás, ktoré sú najlepšie miesta na návštevu na svete v decembri? Tento mesiac Egypt pozýva cestovateľov na objavovanie jeho starovekých divov bez intenzívneho tepla letných mesiacov.

Chladnejšie teploty poskytujú ideálne pozadie na objavovanie monumentálnej histórie a živého súčasného kultúrneho života krajiny.

Najlepšie miesta na návštevu Egypta v decembri:

  • Pyramídy v Gíze: Stojace ako posledný prežívajúci div starovekého sveta, Pyramídy a Sfinga sú v decembrovom miernejšom klíme obzvlášť prístupné.
  • Luxor a Údolie kráľov: Domov niektorých z najvýznamnejších archeologických pokladov Egypta, vrátane hrobu Tutanchamóna a chrámov Karnak a Luxor.
  • Aswan: Východiskový bod pre plavby po Níle, ponúkajúci pokojný spôsob, ako vidieť chrámy a krajiny Horného Egypta. Navštívte Chrám Philae a plavte na tradičnej feluke.

Ďalšie tipy:

  • Zúčastnite sa na tradičnej plavbe felukou po Níle, ktorá ponúka pokojný a malebný pohľad na egyptskú krajinu a náhľad do významu tejto rieky v histórii.
  • Ochutnajte egyptskú kuchyňu, ktorá tiež robí z tohto miesta jedno z najlepších miest na návštevu! Odráža zmes blízkovýchodných a stredomorských vplyvov. Vychutnajte si jedlá ako koshari (miska s cestovinami a šošovicou), ful medames (bôby fava) a dezert baklavu.

Žena s batožinou kráča po schodisku k lietadlu

Najlepšie miesta sveta na návštevu: Záver

Naša celoročná odysea cez najlepšie cestovateľské destinácie pre každý mesiac sa chýli ku koncu.

Takže, ktoré sú najlepšie miesta na návštevu? Alebo by sme mali povedať, ktoré sú najlepšie miesta na cestovanie podľa mesiaca?

Od ľadových sochárstiev na Sapporo Snow Festival v Japonsku vo februári po staroveké, nesmrteľné divy Egypta v decembri, prešli sme cez najlepšie miesta na cestovanie podľa mesiaca, hľadajúc okamihy, keď každá destinácia žiari najjasnejšie.

A keď vás tvrdo zasiahne jazyková bariéra, nezabudnite si pozrieť náš hlasový prekladač. Choďte na výlety a pýtajte sa na cestu cez prekladač reči. Vidíte text v cudzej abecede? Tiež nie je problém! S Vasco Translator môžete použiť foto prekladač alebo prekladač textov a pochopiť význam do niekoľkých sekúnd!

V skratke

Tento komplexný sprievodca ponúka strategické plánovanie cestovania pre každý mesiac v roku, zabezpečujúc, že cestovatelia môžu navštíviť najlepšie destinácie v ideálnom čase. Január zdôrazňuje živé festivaly v Indii a opulentnú nákupnú sezónu v Dubaji. Február pozýva návštevníkov do zasnežených krajín a kultúrnych miest v Japonsku.

Marec je ideálny na zažitie španielskych jarných festivalov, zatiaľ čo apríl prináša farebné tulipánové kvety v Holandsku.

Máj v Taliansku predstavuje úvod do leta, ukazujúc jeho bohatú kultúrnu a prírodnú krásu. Fenomén polnočného slnka robí z júna na Islande dokonalý čas pre prieskumníkov prírody. Júl v Keni je poznačený veľkou migráciou zviertat. Ponúka tak jedinečné pozorovanie divokej prírody. Peru v auguste poskytuje čisté nebo pre trek k Machu Picchu.

September v Grécku kombinuje teplé letné vibrácie s pokojom. Thajsko sa v októbri prejavuje svojou kultúrnou mozaikou po sezóne dažďov. Kuba v novembri ponúka bohatý kultúrny zážitok a suchú sezónu. December v Egypte umožňuje cestovateľom preskúmať staroveké divy v chladnejších teplotách.

Tento sprievodca je pasom, ako sa vyhnúť nešťastiam pri cestovaní tým, že zosúladí destinácie s ich ideálnym časom návštevy a sľubuje tak tie najlepšie zážitky po celom svete.

<FAQ:Aké sú najlepšie časy na návštevu Indie a prečo?Január je považovaný za najlepší čas na návštevu Indie vďaka jej živým festivalom a príjemnému počasiu. Cestovatelia môžu uniknúť zimnej šedi a zažiť rad aktivít, od účasti na majestátnom Dni republiky v Dillí po relax na pokojných plážach pri Indickom oceáne. Tento mesiac ponúka farebný a rozmanitý začiatok roka, ukazujúc bohatú kultúrnu mozaiku Indie.Môžete odporučiť destináciu na zažitie jarných festivalov v marci?Španielsko je vysoko odporúčané na zažitie jarných festivalov v marci. Krajina ožíva živými oslavami ako Las Fallas vo Valencii, kde mesto svieti ohňostrojmi, sprievodmi a pálením ninots (veľkých bábok) v jedinečnom kultúrnom festivale. Andalúzia je ideálna na svedectvo rozkvitajúcich pomarančových hájov a preskúmanie maurskej architektúry, zatiaľ čo Barcelona ponúka miernejšie počasie na vychutnanie si Gaudího architektonických divov a začiatok sezóny jedál pod holým nebom.Kam by som mal ísť, aby som bol svedkom Veľkej migrácie v júli a čo to robí špeciálnym?Keňa je hlavnou destináciou na svedectvo Veľkej migrácie v júli, najmä Maasai Mara Národná rezervácia. Tento úchvatný prírodný jav zahŕňa milióny wildebeestov, zebier a gazel, ktoré prechádzajú ekosystémom Serengeti-Mara v hľadaní čerstvých pašienkov. Dramatické riečne prechody a bohaté príležitosti na pozorovanie divokej prírody robia z tohto zážitku povinnú položku pre milovníkov prírody a fotografov.

Mesiac Destinácia Highlight Priemerná teplota
Január Tromsø, Nórsko Polárna žiara -4°C (25°F)
Február Rio de Janeiro, Brazília Karneval 27°C (81°F)
Marec Tokio, Japonsko Čerešňové kvety 13°C (55°F)
Apríl Amsterdam, Holandsko Sezóna tulipánov 11°C (52°F)
Máj Grécke ostrovy Predvrchol sezóny 24°C (75°F)
Jún Machu Picchu, Peru Suchá sezóna 12°C (54°F)
Júl Serengeti, Tanzánia Veľká migrácia 27°C (81°F)
August Edinburgh, Škótsko Fringe festival 19°C (66°F)
September Mníchov, Nemecko Pivný festival 15°C (59°F)
Október Nové Anglicko, USA Jesenné lístie 13°C (55°F)
November Mexiko DF, Mexiko Kultúrny festival 23°C (73°F)
December Laponsko, Fínsko Santova dedina -6°C (21°F)
Faber

Robert Faber

Robert je vášnivý cestovateľ a fanúšik nových technológií. Vie dobre variť, ale nikdy na to nemá dosť času a na väčšinu jedál sa nakoniec sťažuje. Pravidelný návštevník telocvične.

PODOBNÉ POZÍCIE

Je október najlepší čas ísť do Vietnamu?

Je október najlepší čas ísť do Vietnamu?

Vietnam je podmanivá destinácia, v ktorej sa snúbia staré tradície s modernou dynamikou. Táto krajina ponúka pestrú paletu zážitkov, v ktorej nájdete historické mestá ako Hanoj ​​a Hočiminovo mesto, ako aj nádhernú scenériu zálivu Ha Long. Je to skutočne fascinujúce...

Ako povedať Ahoj v rôznych jazykoch?

Ako povedať Ahoj v rôznych jazykoch?

"Hello" je zvyčajne jedno z prvých slov, s ktorými sa stretnete na svojej ceste učenia sa nového jazyka. Avšak niektoré jazyky vyjadrujú vo svojich pozdravoch viac než len jednoduché "ahoj." Okrem toho, sú rôzne spôsoby ako pozdraviť v iných jazykoch. Jednoduché...

Zaujímavosti o Japonsku

Zaujímavosti o Japonsku

Vitajte v krajine sushi, samurajov a sumo zápasníkov! Japonsko, kde sa starobylé tradície bez problémov spájajú s najmodernejšími technológiami. Myslíte si, že viete všetko o Japonsku alebo Japoncoch? Zamyslite sa znova! Od kurióznych kultúrnych praktík po dychberúce...

Jazyky Hviezdnych vojen: Preskúmanie jazykového bohatstva

Jazyky Hviezdnych vojen: Preskúmanie jazykového bohatstva

Vo veľkom vesmíre ságy Star Wars divákov fascinujú epické bitky, ikonické postavy a hlboké filozofie. Avšak, rozmanitosť jazykov pridáva ďalšiu vrstvu bohatstva, čím obohacuje príbeh o kultúrnu hĺbku. Franšíza predstavuje jazyky od melodických tónov Twi'lek po hrdelné...

Island v júni – Je to dobrý nápad na dovolenku?

Island v júni – Je to dobrý nápad na dovolenku?

Tí z vás, ktorí sa rozhodli naplánovať si dovolenku v júni, sa možno pýtajú, kam sa vybrať počas tohto ročného obdobia. Ak by sme vám mali poradiť, skúste navštíviť Island. Jún znamená na Islande začiatok leta, čas, kedy je krajina ohňa a ľadu skutočne plná žiarivýchm...

Zaujímavosti o Afrike: Kontinent zázrakov

Zaujímavosti o Afrike: Kontinent zázrakov

Afrika, kontinent prekypujúci zázrakmi, je pokladom lákajúcim cestovateľov aj zvedavé mysle. A tak sa možno pýtate: aké sú zaujímavé fakty o Afrike a čím je Afrika známa? Južná aj severná Afrika je krajinou rozmanitosti, histórie a mimoriadnych kultúr, od jej...