Zažite čaro Egypta: Prázdniny v decembri

Pyramídy v Gíze a sfinga v Káhire v decembri.
20 septembra 2023

S blížiacim sa decembrom sa opäť vynára večná otázka, kde stráviť sviatky v decembri.

Zatiaľ čo existuje veľa destinácií, ktoré sľubujú sviatočnú atmosféru alebo únik od zimného chladu, Egypt sa odlišuje, ako jedinečná zmes oboch.

Táto nádherná krajina priťahuje veľa turistov počas hlavnej sezóny pre svoju krásnu prírodu, archeologické náleziská a tiež tých, ktorí chcú stráviť plážovú dovolenku na strane Červeného mora.

Oplatí sa však prísť do Egypta počas zimných mesiacov? Zabezpečuje to, že sa vyhnete cenám, ktoré platia počas hlavnej sezóny? Môžete osláviť Vianoce v tejto krajine? Sú decembrové teploty dostatočné?

Aj keď sa pokúsime odpovedať na všetky tieto otázky, povedzme, že je skvelý nápad navštíviť Egypt nielen v lete, ale aj v decembri alebo aj neskôr, v januári.

Prečo? Pretože dovolenka v Egypte v decembri ponúka jedinečný zážitok, ktorý spája kultúru, dobrodružstvo a prekvapivo príjemné počasie. A to všetko bez toho, aby ste sa vyhli vrcholnej turistickej sezóne v severnej Afrike, takže si môžete užiť menšie davy ľudí a lepšie ceny.

Aj keď je potrebné zdôrazniť, že december nemusí byť hlavnou sezónou, ak hľadáte dovolenku na plazí.

V tomto podrobnom sprievodcovi sa ponoríme do rôznych presvedčivých dôvodov, prečo navštíviť Egypt v decembri, a prečo by to mohla byť tá najlepšia sezóna!

A pamätajte, že keď ste v zahraničí, hlasový prekladač môže byť dobrý nápad. Nie ste si istí, či rozumiete tomu, čo hovoria ľudia na miestnom trhu? Už to nie je problém! Stačí si zaobstarať náš univerzálny prekladač a porozumieť komukoľvek na svete.

V tejto príručke nájdete:

  • Prečo je decembrový Egypt magický: Zistite, prečo december v Egypte ponúka jedinečnú zmes miernych teplôt, menšieho počtu ľudí a kultúrnych slávností.
  • Najlepšie destinácie na december: Dozviete sa o najlepších miestach, ktoré môžete navštíviť, keď sa v decembri rozhodnete cestovať do Egypta, od historických pamiatok až po plážové rezorty.
  • Festivaly a oslavy: Nenechajte si ujsť živú miestnu kultúru. Budeme sa zaoberať tým, ako Egypťania oslavujú náboženské či štátne sviatky v decembri, čím vaša cesta získa ďalšiu vrstvu kultúrneho bohatstva.
  • Praktické tipy na cesty: Od toho, čo si obliecť do Egypta v decembri až po to, čo by ste si mali zbaliť, máme pre vás užitočné tipy na návštevu Egypta v decembri.
  • Letenky a ubytovanie: Praktické rady pre tých, ktorí chcú vyskúšať Egypt v zime a, ako si zabezpečiť najlepšie ponuky na svoju dovolenku v Egypte v decembri.
Čítajte viac:  Island v júni – Je to dobrý nápad na dovolenku?

Na konci tohto blogového príspevku budete dôkladne rozumieť tomu, čo robí Egypt lákavou destináciou pre vašu decembrovú dovolenku.

Poďme sa teda hlbšie ponoriť do toho, čo môžete očakávať od decembrového počasia v Egypte, destinácií, ktoré musíte navštíviť, a oveľa viac.

Počasie v Egypte v decembri

Exotická pláž so slnečníkmi, Sharm el-Sheikh.

Čo odlišuje Egypt v zime dovolenkovú destináciu? Je počasie v Egypte príjemné, ak sa ho rozhodnete navštíviť skôr v zime ako v lete?

Odpoveď je mnohostranná, no začína príjemným počasím v decembri. Ak ste niekto, kto sa radšej vyhýba úmorným horúčavám egyptského leta, december je váš mesiac.

S dennými teplotami v rozmedzí od 15 do 23°C môžete voľne objavovať vonkajšie atrakcie bez toho, aby ste sa zapotili.

Pre tých, ktorých trápi zima, buďte si istí; málokedy je príliš chladno na to, aby ste sa vydali von. A niektorí z vás sa možno ešte budú chcieť okúpať v Červenom mori vďaka príjemným teplotám!

Priemerná teplota v decembri na pobreží sa pohybujú okolo príjemných 20°C, ideálne podnebie na objavovanie. Teplota mora v Egypte v decembri sa pohybuje od 23 do 27°C.

Najlepšie destinácie pri návšteve Egypta v decembri

Výber cesty do Egypta v decembri otvára široké spektrum možností pre dobrodružstvo a objavovanie. Tu je niekoľko miest, ktoré sú obzvlášť príjemné počas posledného mesiaca v roku.

Káhira

Panoráma nad Nílom v Káhire pred západom slnka.

Rušné hlavné mesto ponúka eklektickú zmes modernosti a zázrakov starovekého Egypta. Keď sa v decembri rozhodnete pre svoje zájazdy do Egypta, Káhira by mala byť na prvom mieste vášho zoznamu.

Nielenže môžete pohodlne preskúmať pyramídy v Gíze, Káhirskú vežu a Sfingu, ale môžete si užiť aj sezónne podujatia a slávnosti, ktoré mesto oživia.

A to všetko pri nižších teplotách, ako keby ste tam cestovali v hlavnej sezóne!

Luxor

Luxorský chrám, slávna pamiatka Egypta, pohľad na prvý pylón.

Ďalšou nevyhnutnou návštevou každého, kto cestuje do Egypta v decembri, je Luxor. Luxor, ktorý sa často nazýva „najväčšie múzeum pod holým nebom na svete“, sa môže pochváliť množstvom starovekých chrámov a hrobiek starej egyptskej civilizácie, najmä Údolím kráľov a majestátnym chrámom Luxor. Ak chcete navštíviť Egypt, počasie v decembri pridáva mestu na príťažlivosti.

Sharm El Sheikh

Pohľad na záliv Naama v Sharm El Sheikh, Egypt.

Ak hľadáte decembrový útek, ktorý zahŕňa slnko, more a piesok, potom je Sharm El Sheikh ideálnou destináciou. Je to jedno z najlepších miest na návštevu pre vodné aktivity, ako je šnorchlovanie a potápanie.

Prečo cestovať do Egypta? Atrakcie, ktoré musíte vidieť počas decembra

Sfinga v Gíze vedľa pyramíd v púšti.

Vaša dovolenka v Egypte v decembri by mala v ideálnom prípade zahŕňať množstvo zážitkov, ktoré vám umožnia vyťažiť z vašej cesty maximum. Tu sú niektoré atrakcie, ktoré musíte vidieť, ktoré by ste mali zvážiť:

Veľké pyramídy a Sfinga

Pyramídy v Gíze a Sfinga

Žiadna návšteva Egypta, najmä Káhiry, nie je úplná bez toho, aby ste videli pyramídy v Gíze a Sfingu. Návšteva Egypta v decembri ponúka jedinečnú výhodu: počasie je mierne a davy sú redšie, vďaka čomu je váš prieskum príjemnejší a intímnejší.

Chrám Luxor

Socha faraóna v chráme Karnak.

Keď ste v Luxore počas decembrového výletu, musíte vidieť Luxorský chrám. Je to jedna z vecí, ktoré by ste si v Egypte nemali nechať ujsť v decembri.

Čítajte viac:  Vianočné tradície vo svete: Ako ľudia na celom svete oslavujú Vianoce?

Štruktúra vyzerá obzvlášť úchvatne pod večerným osvetlením a vďaka chladnejšej decembrovej teplote je návšteva ešte príjemnejšia.

Plavby po rieke Níl

Rieka Níl a loď pri západe slnka.

Ak ste v Egypte počas decembra, plavba po Níle je takmer povinná. Počasie v Egypte v decembri je na tento druh aktivity vhodné.

Plavby po Níle v decembri ponúkajú nielen prestávku od zhonu, ale poskytujú aj vyhliadku na ocenenie starovekej egyptskej civilizácie a prírodných krás.

Národný park Ras Mohammed

Národný park Ras Mohammed.

Ak ste podmorským nadšencom, nemôžete si dovoliť vynechať Národný park Ras Mohammed, najmä keď Egypt navštívite v zime.

Táto morská rezervácia sa nachádza na južnom cípe Sinajského polostrova a je útočiskom pre množstvo exotického morského života a koralov.

Počasie v Egypte v decembri je ideálne na potápanie a šnorchlovanie, vďaka čomu je skvelý čas na návštevu tohto prírodného zázraku.

Ras Mohammad nie je len rajom pre potápačov, ale aj pre milovníkov prírody. Jeho jedinečné ekosystémy sú útočiskom vzácnych druhov vtákov a púštnych líšok, ktoré možno spozorovať počas safari so sprievodcom. Vzhľadom na priaznivé poveternostné podmienky sa tu december stáva vynikajúcim mesiacom na podmorský a suchozemský prieskum.

Chrám Abu Simbel

Chrám Abu Simbel.

Ak vaša cesta do Egypta v decembri zahŕňa výlet do južného regiónu, chrám Abu Simbel je nevyhnutnou návštevou.

Tieto kolosálne skalné chrámy, ktoré objednal faraón Ramses II., ponúkajú úžasný zážitok.

Počasie v Egypte v decembri je priaznivé pre objavovanie tohto architektonického zázraku, ktorý ožíva počas skorého ranného východu slnka. Abu Simbel je tiež zaradený do zoznamu svetového dedičstva UNESCO a je nevyhnutným doplnkom každého egyptského starovekého sveta.

Chrám Karnak

Sochy chrámu v Karnaku.

Pri návšteve Egypta v decembri si nenechajte ujsť chrám Karnak v Luxore. Tento rozľahlý komplex zasvätený bohu Amun-Ra ponúka mimoriadny pohľad do staroegyptskej spirituality.

Miernejšie počasie v Egypte v decembri vytvára ideálne prostredie na preskúmanie jeho labyrintu kaplniek, obeliskov a kolosálnych sôch. Je to neprehliadnuteľná zastávka v každom dovolenkovom itinerári Egypta a ponúka čarovný zážitok, ktorý umocňujú najmä decembrové príjemné teploty.

Sviatky a festivaly v decembri

Miestni obyvatelia sa stretávajú na námestí pred Luxorským chrámom a oslavujú Eid al-Adha.

Jedným z najpútavejších dôvodov, prečo cestovať do Egypta v decembri, je možnosť zúčastniť sa rôznych festivalov a osláv. Ak trávite dovolenku v Egypte v decembri, máte šťastie.

Vianoce v Káhire

Hoci je Egypt prevažne moslimský, koptské Vianoce sa oslavujú v určitých oblastiach, najmä v Káhire, kde je sústredená komunita koptských kresťanov. Tento zážitok ponúka úplne inú kultúrnu príchuť vášho decembrového Egypta.

Nový Rok a Silvester v Egypt

Silvester v Egypte je ďalšou príležitosťou, ktorá si zaslúži zmienku. Slávnosti nie sú také prepracované, ako v niektorých západných krajinách, ale duch je rovnako vysoký, najmä v turisticky náročných regiónoch, ako je Káhira a Sharm El Sheikh. Takže, ak chcete stráviť jedinečné Vianoce, možno budete chcieť navštíviť Egypt!

Cestovateľské tipy na december

Otvorený kufor ležiaci na posteli.

Návšteva Egypta v decembri je snom, ale niektoré praktické úvahy môžu vašu cestu uľahčiť. Pre tých, ktorí premýšľajú, čo si obliecť do Egypta v decembri, je vrstvenie tou najlepšou voľbou.

Dni môžu byť teplé, ale večer teploty často klesajú. Priemerná teplota v Egypte v decembri je mierna, ale večery sa môžu ochladiť.

Čítajte viac:  Kedy ísť na Kubu?

Čo si zbaliť

Vedieť, čo si zbaliť do Egypta v decembri, vám môže spríjemniť cestu. Medzi základné veci patrí ľahké oblečenie na deň a niekoľko teplejších vrstiev na večer.

Tiež si nezabudnite pribaliť opaľovací krém, čiapky a pohodlnú vychádzkovú obuv.

Dôležité sviatky

Aj keď je december v Egypte plný energie a slávností, je dôležité si uvedomiť, že vianočné a novoročné sviatky môžu ovplyvniť otváracie hodiny niektorých turistických miest a obchodov.

Takže pri plánovaní, kedy vycestovať do Egypta a pri plánovaní vašej cesty, je dobré na to pamätať.

Plánovanie cesty: Letenky a ubytovanie

Lietadlo na oblohe.

Keď sa už v decembri rozhodnete vycestovať do Egypta, ďalším krokom by malo byť zabezpečenie letov a ubytovania. Dopyt je počas dovolenkovej sezóny vysoký, preto sa odporúča skorá rezervácia.

Je dobré navštíviť Egypt v decembri? Určite, ale to tiež znamená, že lety a hotely sa rýchlo zaplnia.

Praktické informácie

Pasy na mape sveta.

Pre tých, ktorí cestujú do zahraničia, sa uistite, že máte aktuálne informácie o vízových požiadavkách na vstup do Egypta. Prečítajte si najnovšie cestovné upozornenia a zdravotné pokyny, najmä pokiaľ ide o COVID-19, ak existujú.

Tiež sa uistite, že jazyková bariéra nie je problémom. S prenosným prekladačom Vasco rozumiete dokonca až 108 jazykom po celom svete. Zariadenie Vasco nie je len prekladač reči. Nie ste si istí, či rozumiete menu v miestnej arabskej abecede? Žiaden problém! Vasco vám poskytuje prístup k funkcii Foto Prekladač. Jednoducho si odfoťte text a pochopte všetko okolo seba. Rovnako môžete využiť aj prekladač textov.

To je rozhodujúce pri zvažovaní, kedy cestovať do Egypta.

Záver

Žena stojaca na terase na pozadí pyramíd v Gíze.

Je teda v decembri v Egypte zima? Vôbec nie. Je dobré navštíviť Egypt v decembri? Samozrejme áno!

Od objavovania divov starovekých Egypťanov v príjemnom počasí až po užívanie si slávnostných osláv, Egypt ponúka zážitok z dovolenky ako ktorýkoľvek iný.

Takže pri zvažovaní, kde stráviť dovolenku v decembri, Egypt by mal byť nepochybne na prvom mieste vášho zoznamu.

V kocke

Ak premýšľate, kde strávite dovolenku v decembri, nehľadajte nič iné ako Egypt. Tento komplexný sprievodca preskúmal, prečo je decembrový Egypt čarovným zážitkom a ponúka dokonalú zmes mierneho počasia, menšieho počtu davov ľudí a bohatých kultúrnych slávností. Ponorili sme sa do destinácií, ktoré musíte navštíviť, ako je Káhira, Luxor a Sharm El Sheikh či Hurghada, pričom sme zdôraznili atrakcie, ako sú pyramídy, chrám v Luxore, národný park Ras Mohammad, Abu Simbel a chrám Karnak. Zaoberali sa aj tipmi, čo si obliecť, čo si zbaliť a ako si užiť miestne festivaly. Či už ste dobrodruh, milovník histórie alebo niekto, kto si chce jednoducho oddýchnuť, Egypt ponúka pre každého niečo, vďaka čomu je ideálnou destináciou na decembrovú dovolenku.

Aké je počasie v Egypte v decembri a ako to ovplyvňuje zážitok z cestovania?

Egyptské počasie v zimnom období nie je horúce, je všeobecne mierne, denné teploty sú rozmedzí 15-23 °C. V noci teploty samozrejme klesajú. Vďaka tomu je najlepší čas na objavovanie vonku, pretože klíma nie je ani príliš horúca, ani príliš studená. Turistické miesta sú počas tohto mesiaca tiež menej preplnené, čo zvyšuje celkový zážitok z cestovania.

Aké atrakcie musíte navštíviť, ak sa v decembri chystáte do Egypta?

Medzi najvýznamnejšie atrakcie patria pyramídy v Gíze a Sfinga v Káhire, Luxorský chrám v Luxore a Národný park Ras Mohammad v Sharm El Sheikh. Ďalšími pozoruhodnými miestami sú chrámy Abu Simbel a Karnak. Počasie v decembri je priaznivé pre pohodlné objavovanie týchto miest.

Konajú sa počas sviatkov v Egypte v decembri nejaké špeciálne festivaly alebo podujatia?

Áno, december v Egypte ponúka možnosť zažiť rôzne kultúrne slávnosti. Zatiaľ čo Vianoce sa oslavujú prevažne v oblastiach s koptskou kresťanskou komunitou, ako je Káhira, Silvester sa oslavuje vo väčšom meradle, najmä v regiónoch s vysokou turistikou. Tieto slávnosti dodajú vášmu výletu jedinečnú kultúrnu vrstvu.

Faber

Robert Faber

Robert je vášnivý cestovateľ a fanúšik nových technológií. Vie dobre variť, ale nikdy na to nemá dosť času a na väčšinu jedál sa nakoniec sťažuje. Pravidelný návštevník telocvične.

PODOBNÉ POZÍCIE

Je október najlepší čas ísť do Vietnamu?

Je október najlepší čas ísť do Vietnamu?

Vietnam je podmanivá destinácia, v ktorej sa snúbia staré tradície s modernou dynamikou. Táto krajina ponúka pestrú paletu zážitkov, v ktorej nájdete historické mestá ako Hanoj ​​a Hočiminovo mesto, ako aj nádhernú scenériu zálivu Ha Long. Je to skutočne fascinujúce...

Ako povedať Ahoj v rôznych jazykoch?

Ako povedať Ahoj v rôznych jazykoch?

"Hello" je zvyčajne jedno z prvých slov, s ktorými sa stretnete na svojej ceste učenia sa nového jazyka. Avšak niektoré jazyky vyjadrujú vo svojich pozdravoch viac než len jednoduché "ahoj." Okrem toho, sú rôzne spôsoby ako pozdraviť v iných jazykoch. Jednoduché...

Zaujímavosti o Japonsku

Zaujímavosti o Japonsku

Vitajte v krajine sushi, samurajov a sumo zápasníkov! Japonsko, kde sa starobylé tradície bez problémov spájajú s najmodernejšími technológiami. Myslíte si, že viete všetko o Japonsku alebo Japoncoch? Zamyslite sa znova! Od kurióznych kultúrnych praktík po dychberúce...

Jazyky Hviezdnych vojen: Preskúmanie jazykového bohatstva

Jazyky Hviezdnych vojen: Preskúmanie jazykového bohatstva

Vo veľkom vesmíre ságy Star Wars divákov fascinujú epické bitky, ikonické postavy a hlboké filozofie. Avšak, rozmanitosť jazykov pridáva ďalšiu vrstvu bohatstva, čím obohacuje príbeh o kultúrnu hĺbku. Franšíza predstavuje jazyky od melodických tónov Twi'lek po hrdelné...

Island v júni – Je to dobrý nápad na dovolenku?

Island v júni – Je to dobrý nápad na dovolenku?

Tí z vás, ktorí sa rozhodli naplánovať si dovolenku v júni, sa možno pýtajú, kam sa vybrať počas tohto ročného obdobia. Ak by sme vám mali poradiť, skúste navštíviť Island. Jún znamená na Islande začiatok leta, čas, kedy je krajina ohňa a ľadu skutočne plná žiarivýchm...

Zaujímavosti o Afrike: Kontinent zázrakov

Zaujímavosti o Afrike: Kontinent zázrakov

Afrika, kontinent prekypujúci zázrakmi, je pokladom lákajúcim cestovateľov aj zvedavé mysle. A tak sa možno pýtate: aké sú zaujímavé fakty o Afrike a čím je Afrika známa? Južná aj severná Afrika je krajinou rozmanitosti, histórie a mimoriadnych kultúr, od jej...